Μέθοδος Invisalign – Διαφανείς Ναρθηκες

Μέθοδος Invisalign – Διαφανείς Νάρθηκες

Η μέθοδος Invisalign είναι μια διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών τοποθετώντας λεπτούς διαφανείς νάρθηκες. Οι νάρθηκες αυτοί μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση και στο επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι να φθάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα -συνήθως ενήλικες- θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.

Οι διαφορετικές θεραπείες Invisalign, που είναι διαθέσιμες, παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις εξατομικευμένες ανάγκες των ατόμων που χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία.

Κατά την πρώτη επίσκεψη, μετά την κλινική εξέταση, γίνεται λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης. Στη συνέχεια, λαμβάνεται η απόφαση από κοινού με τον γιατρό σας για το εάν θέλετε στο επόμενο ραντεβού να ξεκινήσετε άμεσα με την τοποθέτηση του πρώτου νάρθηκα. Διαφορετικά, στο επόμενο ραντεβού υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε  σε βίντεο  τις μετακινήσεις / αλλαγές τον δοντιών και το τελικο αποτέλεσμα σε ψηφιακό εκμαγείο μελέτης. Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε, κατασκευάζονται οι πρώτοι νάρθηκες, αποκλειστικά για το στόμα και την περίπτωσή σας, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μέθοδος Invisalign - Διαφανείς Ναρθηκες

Κατά την έναρξη της θεραπείας, παραλαμβάνετε μια συσκευασία με τους πρώτους νάρθηκες, τους οποίους εφαρμόζετε στο στόμα σας και αλλάζετε διαδοχικά ανά εβδομάδα περίπου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού σας. Κάθε ένας νάρθηκας που εφαρμόζετε μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα κ.ο.κ., μέχρι να φθάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε.

Μέθοδος Invisalign – Διαφανείς Νάρθηκες

Γιατί να επιλέξω τους διαφανείς Νάρθηκες, Invisalign

 

  • Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και τοποθετούνται στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ορατοίαπό τους συνομιλητές σας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ανεκτοί από εσάς. Έτσι, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα ούτε στην εργασία σας αλλά ούτε και στην κοινωνικότητά σας.
  • Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολακαι γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.
  • Δενεπιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους βουρτσίζουμε και να τους καθαρίζουμε όπως ακριβώς και τη στοματική μας κοιλότητα για τη διατήρηση ευχάριστης και δροσερής της αναπνοής.
  • Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια, δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα, οπότε αποφεύγονται οι πληγές, τα επείγοντα περιστατικά και παράλληλα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο κατά τις επισκέψεις σας στο ιατρείο για προσαρμογές.
  • Η περίοδος προσαρμογής ανέρχεται σε λίγα 24ωρα, κατά τα οποία νιώθετε μια ελαφριά πίεση από την μετακίνηση των δοντιών αφετέρου μια μικρή διαφοροποίηση στην ομιλία, κυρίως στα οδοντικά και συριστικά σύμφωνα. Οι ενοχλήσεις περνάνε μετά την πάροδο των 3 ημερών.
Σιδεράκια Incognito